A német acélfeldolgozók gyenge első félévre panaszkodnak

Németország acél és fémfeldolgozó vállalatainak termelési aktvitása csak szenvedett 2023 első felében, és a kilátások sem optimisták, az ágazati szövetség, a WSM szerint.Fémfeldolgozás

2022 első felével összehasonlítva, a termelés 1.9%-al gyengült, mondja a WSM, amely mintegy 5,000 céget képvisel, többnyire kis és közepes vállaltokat. A WSM azt mondja a kis és közepes vállalkozások különösen megszenvedték a gazdasági lassulást. “Az autóipar lassan magához tér, de a beszállítói lemaradnak,” mondta a WSM közgazdásza, Holger Ade.

Ade a szövetség által végzett felmérésre hivatkozik, amely szerint 47% mondta, hogy aggodalommal tekint a jövőbe. Csupán 8% nyilatkozott optimistán. A WSM közvetett módon az iparra nehezedő politikai nyomást hibáztatja, amely a nettó zéró kibocsátású acélgyártás felgyorsítására irányul. “Ez a kihívások egy toxikus keveréke az iparág számára,” mondja Ade.

Christian Vietmeyer ügyvezető igazgató hangsúlyozta a döntéshozók felelősségét a kis és középvállalatok bizalmának megerősítésében, melyek, mint mondta, a német jólét hajtóerejét adják. Megismételte a felhívást a kontrollált elektromos energiaárak kialakítására, amely az egyik legnagyobb gondja az ország feldolgozó iparának.

Forrás: Kallanish