Felpattant a vasércár a jiangsui korlátozások hírére

Ismét felpattant a vasérc ára, azokra a híresztelésekre, hogy Jiangsu tartományban termelési korlátozásokat vezetnek be.Vasérc

A Kallanish KORE 62%Fe index 2.27$/tonnával 110.25$/tonnára emelkedett. A Szingapúri Tőzsdén az augusztusi határidős 62% Fe ára 3.17$/tonnát emelkedett, 108.93$/tonnára.

Az acélhulladék árak kissé csökkentek, de az acélbuga ismét emelkedett, mez utóbbi 10.0jüan/tonnával 3,520jüan/t szintre.

A friss piaci híresztelések szerint az acélgyártóknak Jiangsu tartományban az idei nyersacél kibocsátásukat a tavalyi szinten kell tartsák. A legtöbb gyártó még nem kapott írásos értesítést, de néhány acélgyártó elmondta, hogy szóbeli felszólítást kaptak a kormányzattól. Ez azonban nem biztos, hogy a végleges hivatalos álláspont.

A Kallanish megtudta egy jiangsui acélgyártótól, hogy az idei végfelhasználói kereslet hosszabb ideje amúgy sem terhelte le teljesen a gyártósorokat, ezért a korlátozásoknak csak limitált hatása lesz a meglévő termelési tervekre. Egy másik Hangzhou-ban lévő kereskedő azt mondta, az acélgyártók termeléscsökkentései általában az év második felében főként a szezonon kívüli november-december hónapokra estek, ezért ez nem fogja érinteni a piaci kínálatot a harmadik negyedévben.

Forrás: Kallanish Ázsia