A Ball Aerospace az újrahasznosított alumíniummal járul hozzá a Hold-kutatáshoz

A coloradói Ball Corporation csomagolócég leányvállalata, a Ball Aerospace a héten bejelentette, hogy részben újrahasznosított alumíniumból készült tudományos műszereket szállít.Alumínium

2022-ben a Ball Aerospace tudományos műszereket szállított a Colorado Egyetem Boulder Laboratory for Atmospheric and Space Physics (LASP) számára a NASA Lunar Compact InfraRed Imaging System (L-CIRIS) rendszeréhez. A Holdra érkezéskor az L-CIRIS infravörös panorámaképeket kezd gyűjteni a műhold felszínéről, ez lesz az első ilyen felvétel.

Bell szerint az L-CIRIS által gyűjtött képek lehetővé teszik a tudósok számára a Hold hőmérsékletének és geológiájának elemzését. Ezeket az adatokat a NASA Commercial Lunar Payload Services (CLPS) fogja használni, amely a NASA Artemis programjának része.

Az L-CIRiS része egy speciális, Zenith tükörként ismert tükör, amelyet Ball a szabadalmaztatott újrahasznosított alumíniumötvözetből, a ReAlból épített meg. A Ball Corporation Aeroszol és Ital részlegével közösen tervezett ReAl a hagyományos alumíniumötvözetek szilárdság-tömeg arányával azonos, de az újrahasznosított tartalomnak köszönhetően akár a felére kisebb szénlábnyommal rendelkezik.

Jason Galley, a Ball Aerosol Packaging innovációs és üzletfejlesztési igazgatója egy sajtóközleményben elmondta, hogy a ReAl használata a berendezésen fontos mérföldkő.

„A ReAl® bevonása az L-CIRIS műszerbe egy hihetetlenül izgalmas lehetőség, amely tükrözi a divíziókon átívelő együttműködés erejét, és bizonyítja Ball alumínium innováció iránti elkötelezettségét."

„Az L-CIRIS egy példa a Ball Aerospace azon technológiai fejlesztése iránti elkötelezettségére, amely lehetővé teszi a jövő tudományát, párosulva az újrahasznosított alumínium fenntartható és innovatív újrafelhasználásával egy űralkalmazásban" – magyarázta Alberto Conti, alelnök és vezérigazgató. Civil tér a Ball Aerospace-ben.

Forrás: Aluminiuminsider