Cégtörténet

A mai PER-KOR Kereskedőház Kft. az 1982.-ben alapított, először garázsban működtetett kisvállalkozásból nőtte ki magát, úgy, hogy 1993.-ban Bt.-vé alakult, majd 1996.-tól a cég társasági formája Kft. lett.

A családi vállalkozás akkori profilja először gyártás, majd gyártás és kereskedelem volt.

1993.-ban Győr hagyományos ipari övezetében tágabb családi támogatással egy 3014 m2-es telephelyet vásároltunk, ahova az elődvállalkozás a családi ház mellett kialakított műhelyből az átalakítások, építkezések elvégzése után 1994. február 20.-án beköltözött. Ezt megélni óriási élmény, siker volt.

PER-KOR Bt. (1996.)

Tartálygyártás (1995.)

Gyártás közben (1998.)

 

1996.-ban a PER-KOR Bt. jogutódjaként megalakult a PER-KOR Kft. Ez a változás nem csupán a cég társasági formájában jelentett módosulást, de néhány év múlva a piaci viszonyoknak megfelelően a vállalat profilja is módosult: a gyártás megszűnt, a kereskedelem került a középpontba, a hozzá tartozó szolgáltatásokkal együtt (pl. raktározás, készletezés, fűrészelés).

1998. február 17.-én új, jóval nagyobb telephelyet vásároltunk, mely alternatívát nyújtott a cég további fejlődéséhez. A bővülő kereskedelmi, készletezési igényeket követve nagyobb léptékű raktárépítkezésekbe kezdtünk, s 2001-ben már két új raktárcsarnokkal rendelkeztünk.

Építkezés (2001.)

2002. tavaszán új irodaház építésébe fogtunk. A munkálatok majd egy éven keresztül tartottak, úgy, hogy 2002. november 30.-án telephelyet váltottunk. 

 Telephelyváltás (2002.)

Ezután kezdődött a harmadik raktár építése, a belső úthálózat, a könnyebb kiszolgálást biztosító második kijárati kapu megépítése, mely építési folyamat kb. 6 évig tartott.

A raktárterület összfelülete elérte a 3.500 m2-t.

2003.-ban a Magyar Gazdasági Fejlesztési Központ által nyújtott SZVP-2003-2-03-11-152 azonosító számú vállalatirányítási rendszer fejlesztési pályázatot nyertünk.

2006.-ban a Magyar Fejlesztési Központ által nyújtott pályázati támogatásból anyagmozgató gépeket, targoncákat vásároltunk.

NTF

Targoncák

 

2012. tavaszán raktárépületeinket új szárnnyal bővítettük.

Az új 700 m2-es csarnok elsősorban a szolgáltatásokhoz szükséges gépcsarnokként és raktárként működik. 

Új raktár

2014. elején szolgáltatásaink körét új tevékenységgel bővítettük. Új, nagy teljesítményű egyengetőgépet vásároltunk, amellyel lemezek, lemezalkatrészek síklapúságát tudjuk javítani.

Ügyfeleink gyorsabb kiszolgálása érdekében új oldalvillás targoncával és egy 8 tonna teherbírású futódaruval bővítettük gépparkunkat.

2016-ban két új homlokvillás targoncát, valamint egy új automata szalagfűrészt vásároltunk daraboló kapacitásunk bővítéséhez.

2017-re az egyik szálanyag raktárunk szűkösnek bizonyult, így 2018-ban kicseréltük a polcokat magasabb és szélesebb állványokra.

A raktárkapacítást így több, mint 50%-kal növeltük ebben a csarnokban.

Uj allvanyrendszer

Az új állványok megfelelő kiszolgálásához és a géppark fiatalítása érdekében 5 db új, korszerű, négyutas targoncát helyeztünk üzembe.

 

Mindenkori célunk ügyfeleink rugalmas és gyors kiszolgálása. Célunk eléréséhez megnöveltük raktákészletünket. Az utóbbi időben kinőttük második szálanyag raktárunkat is. A 20 évvel ezelőtt telepített 4 méter magasak  helyét 2021-ben az új, helyenként 6 méter magas állványok, a régi dízel targoncák helyét pedig korszerű elektromos gépek vették át.

 

Szálanyag raktár állványok

Az átalakításnak köszönhetően ennek a raktárnak a kapacitása több, mint 50%-kal nőtt. Nagyobb készletet tudunk tárolni, így biztosítva ügyfeleink még rugalmasabb kiszolgálását.

Telephelyünk energiafogyasztása számottevően csökkent annak köszönhetően, hogy az elektromos gépek a dízel üzeműekhez képest jobb hatékonysággal működnek.

 

2021-ben 6 kamrás hulladékbálázót vásároltunk, amellyel a szelektíven gyűjtött hulladékot lebálázva könnyedén el tudjuk juttatni a hulladék újrahasznosító üzemekbe.

Hulladékbálázó

A kisebb lemezraktárunkban új, egykaros állványokat telepítettünk 2022-ben.

6R állványok

 

2022-ben 2-es raktár tető trapéz lemezt 20 cm vastag szendvics panelre cseréltük a jobb hőszigetelés érdekében és 2023-ban 50 kVA AC oldali villamos teljesítményű naperőművet telepítettünk az új tetőre. A naperőmű által egy évben megtermelt energia fedezi a telephely jelenlegi éves villamosenergia fogyasztását.

Ugyanebben az évben hőszivattyús hűtő-fűtő klímákkal váltottuk ki a gázfűtést a legtöbb fűtött helységben, így csökkentve töredékére a gázfogyasztást, egyúttal javítva az energiahatékonységot.

Napelem

Készletező-kereskedelmi tevékenységünk folyamatos javítása mellett arra törekszünk, hogy csökkentsük működésünk karbonlábnyomát.