A kassai US Steel EU támogatást kap a karbonmentesítéshez

Szlovákia környezetvédelmi minisztériuma bejelentette, 300 millió €-t allokált au EU Újjáépítési Alapból a US Steel Kosice (USSK) cég elektromos ívkemencére való átállással történő karbonmentesítési terveihez.Tekercs

“Örömmel erősítjük meg, hogy a pályázatunkat az Újjáépítési Alapból történő finanszírozáshoz jóváhagyták,” mondta a USSK szóvivője. “Ez az első szükséges lépés egy potenciális karbonmentesítési beruházás mérlegeléséhez a USSK cégnél. Bármilyen esetleges jövőbeni karbonmentesítési beruházás végső soron a vállalat igazgatótanácsának döntésétől függ.”

Tavaly a USSK azt mondta, támogatást kér az EU és a szlovák hatóságoktól, száleskörű karbonmentesítési terveihez, melyek egy új energiaellátási infrastruktúrát igényelnek az új technológia megvalósításához. A projekt várható költsége 1 milliárd €.

A szlovák acélgyártó első negyedéves kiszállításai 20%-al 883,000 tonnára estek vissza az első negyedévben az előzőév azonos időszakához képest, azonban a nyersacéltermelés 0.3%-al 1.09 millió tonnára emelkedett, amivel a kapacitáskihasználtság 89% volt.

Forrás: Kallanish