A kínai rozsdamentes acélárak féléves mélyponton hullámzanak

Az acélpiaci gyenge kereslet és a gyengülő nikkel árak miatt a kínai rozsdamentes acélárak félévesRozsdamentes mélypontra estek.

Kisebb jelei vannak a javulásnak, de az áremelkedést aláássák az újabb Covid-19 esetek.
A Sanghaji Határidős Tőzsdén az augusztusi határidős rozsdamentes acélár 16,700jüan/tonnával (2,492$/t) zárt csütörtökök, heti 1% és 8.5% havi gyengüléssel. Ugyanez az ár a nikkelre 7%-ot esett egy hét alatt, és 24%-ot az előző hónaphoz képest, és 164,230jüan/t volt.

Az alacsonyabb nikkel és ferronikkel árak gyorsan lenyomták a rozsdamentes acél költségeit júniusban. Mivel a rozsdamentes acélt használó olyan iparágak, mint a háztartási és konyhai eszközök, szorosan kapcsolódnak a nyomott ingatlanpiachoz, a kereslet fellendülése várhatóan korlátozott lesz csak.

A héten a Wuxi városában kitört Covid járvány aggodalmat keltett Kelet-Kínában a logisztika és kereslet terén. Foshanban, egy fontos délkínai piacon, eközben kissé javultak a tranzakciók.
Az acélgyártók bővítették termeléskorlátozásaikat júniusban, de a magas készletek továbbra is lenyomják az árakat. Mivel némi export mennyiséget áttereltek a belföldi piacra, a kínai rozsdamentes acél árak továbbra is nyomás alatt maradnak a nyár folyamán.

Forrás: Kallanish Ázsia