A német feldolgozók optimisták maradtak az aggasztó környezet ellenére

A német acél és fémfeldolgozó szektor vállalatai kissé derűlátóbbak a 2022 évi kilátásokat illetően, mondta szövetségük, a WSM.Német gépipar

Egy a közelmúltban az IFO gazdaságkutató intézet által végzett felmérésre hivatkozva, a WSM azt mondja, a feldolgozó iparágakat az alapanyagok hiánya zavarja. Bár az acélfeldolgozó cégek e tekintetben nem különböznek, a második negyedévre a jelenlegi ellátási hiányok enyhülésére számítanak, és várakozásuk szerint be fogják hozni az eddigi termelési lemaradást.

Az optimizmus egyik tényezője a 2021 első három negyedévében regisztrált rendelésállomány. A WSM egy friss statisztikája szerint, a rendelések 29%-al haladták meg 2020 azonos időszakát, és a termelési kapacitások jó kihasználását vetítik előre a jövőben. A külföldi megrendelések ennél is jobban, 37%-al emelkedtek.
A 2021 első kilenc hónapjának a termelése is magasabb volt, mint 2020-ban. Az eredeti, a Covid-19 által okozott, bénultságot követően, a feldolgozók kibocsátása 2021 szeptember végéig 14%-al volt magasabb év / év összehasonlításban.
Ugyanakkor a WSM hozzáteszi, hogy a végső szám a teljes évre vonatkozóan ennél valószínűleg alacsonyabb lesz, tekintettel az autógyártás drasztikus lassulására az év második felében. A 2021 évi gépkocsigyártás 12%-al volt alacsonyabb a már amúgy is gyengébb 20220 évinél. Szeptemberben a WSM tagok között az autóipari beszállítók már megérezték a visszaesést 2020 szeptemberhez képest. A többi szektor vállalatai, még mindig év / év növekedést tapasztaltak, bár gyengébb, 3%-os ütemben.

Forrás: Kallanish