A nyugat-európai lemez árak tartják mozgásukat felfelé

A nyugat-európai lemezgyártók árainál folytatódott a felfelé tartó trend, ami az év elején kezdődött. Az árak folyamatosan, nagyobb ugrások nélkül mennek felfelé.Lemez

Egy német gyártó az árait 1,050€/tonna szintre állította be az S355 minőségnél, ex-works, mondta több forrás. Egy másik a Benelux régióban egy 1,120€/tonnás rendelésről számolt be, ami mintegy 60€/t szállítási költséget tartalmaz. Ez az acélgyártó várhatóan tovább fogja emelni az árat, mivel két másik integrált gyártó a régióban már 1,100€/t árat kér el.

Meg kell említeni, hogy a kérdéses acélgyártók tipikusan magas minőségű anyagokat gyártanak. Ez azt jelenti, a maradék kapacitással gyártott tömegáru minőség ára felfelé kúszik, mivel a gyártók nem ösztönzik erre a vevőket kedvezményekkel.

Valójában az egyik gyártó vezetője a múlt héten azt hangsúlyozta, a cég lemez aktivitása nagyon jól megy a tavaly őszi szélcsend óta, és a középtávú kilátások továbbra is jók. Ezt az optimizmust azonban a nagy, csővezeték és szélfarm projekt üzletek hajtják, melyekhez nem minden szereplő fér hozzá.

Következésképpen a legnagyobb hengermű Nyugat-Európában még mindig alacsonyabb, 1,030€/t ex-works körüli árszinten van. Európa vezető acélgyártójánál az árak az alacsonyabb szintű és a magas minőségű gyártók között helyezkednek el, várhatóan emelkedő mozgással. "A legnagyobb acélgyártó már biztosított magának jó megrendeléseket és most megemelte az árakat," mondta egy forrás.

Forrás: Kallanish