A vasércár visszaesett a makrogazdasági bizonytalanság miatt

A tengeri szállítású vasérc ára hétfőn 12.-én az elmúlt tíz nap legnagyobb mozgását mutatta fel. A Goldman Sachs figyelmeztetése Kína ingatlanpiacára vonatkozóan felébresztette a piacot.Vasérc

A Kallanish KORE 62% Fe index 5.54$/tonnával 109.51$/tonnára esett.
A Szingapúri Tőzsdén a júliusi 62% Fe határidős ár 3.72$/tonnával került lejjebb és 108.87$/tonnán zárt.

Az acélhulladék árak emelkedtek, de az acélbugák ára csökkenni kezdett.
"Az acélgyártás alapanyaga közel 5%-ot veszítette Szingapúrban, miután a befektetési bank azt mondta, hogy tartós problémákat lát a kínai ingatlanpiacon, főleg a kisebb városoknál és magánberuházók finanszírozásánál,” jelentette a Bloomberg. "Nincsen gyors megoldás és az ingatlanpiac fellendülése valószínűleg 'L-alakú' lesz," a Goldman szerint.

Kínában egy cikket, amely "a Platts Vasérc Indexet, mint a kereskedők spekulációját” kritizálta, széleskörben közzétettek a piacon. Az írás várhatóan fel fogja kelteni a kínai szabályozó hatóságok figyelmét, és további ellenőrzési intézkedéseket válthat ki a központi kormánytól. A határidős vasércárak a veszélyt érezve süllyedni kezdtek. A hét kavarodást hozhat a nyersanyag piacokon, így gondolja a Kallanish. Több fontos globális gazdasági adat fog megjelenni, ideértve a Fed kamatdöntését és Kína májusi gazdasági adatait. Ezek a tényezők még több bizonytalanságot okoznak a piacon.

Forrás: Kallanish Ázsia