Aluminium Bahrain virtuális valóságot fog alkalmazni vállalati képzésben

Az Aluminium Bahrain (Alba) megállapodást kötött az Atyaf eSolutions Co. W.L.L.-vel, hogy bevezesse a virtuális valóság technológiát képzési területein.Képzés

Az Alba vezetői korábbi hónapban találkoztak az Atyaf képviselőivel az együttműködési megállapodás aláírására. Az első terület, ahol a virtuális valóság alkalmazásra kerül, az üstvonalas vészhelyzeti képzés lesz. Az Alba szerint a VR képzés segíteni fog alkalmazottainak abban, hogy biztonságos és valósághű környezetben sajátítsák el az üstvonalakról szóló tudást.

A VR képzés erősíti azoknak a folyamatoknak a megértését, melyeket mind a mindennapi üzemeltetés során, mind vészhelyzetek esetén alkalmazni kell. Ilyen vészhelyzetek lehetnek például az öntés leállítása, nyitott áramkör, hosszabb idejű áramszünet, alapanyag ellátás meghibásodása és sűrített levegő ellátás meghibásodása, ezek közül néhányat a VR segítségével szimulálnak.

„A virtuális valóság egy olyan közeg, amelyen keresztül alkalmazottaink biztonságos és immerszív környezetben tanulhatnak kockázat nélkül – és itt a látás hitelességbe vált” – mondta Ali Al Baqali, az Alba vezérigazgatója egy sajtóközleményben."

"Az Alba jól ismert Bahrain egyik vezető technológiával hajtott vállalkozásaként, amely az ipar 4.0 transzformációs útjának részeként felvállalta a legújabb digitális technológiák alkalmazását. Örömmel dolgozunk együtt az Atyaf eSolutions-szel, akik széleskörű tapasztalattal rendelkeznek az AR és VR technológia bevezetésében a régióban, és gyorsítják a fenntarthatósággal kapcsolatos céljaink elérését."

Az Alba a Közel-Kelet egyik legnagyobb ipari vállalata, és a világ legnagyobb alumíniumolvasztója Kína Népköztársaságon kívül. Eredetileg 1968-ban alakult, a vállalat Bahreinben székhellyel rendelkezik, és teljes munkaerőállományának 84%-a bahraini állampolgár. Az Alba működését 1971-ben kezdte meg évi 120 000 metrikus tonna kapacitással. A modernizáció 1992-ben növelte a kibocsátást 450 000 metrikus tonnára. 2005 tavaszán az Alba megnyitotta az 5. üzemet, ezzel évi 860 000 metrikus tonnával növelve a kibocsátást. 2022-ben az Alba olvasztója 1 600 111 metrikus tonna elsődleges alumíniumot állított elő.

Forrás: Aluminiuminsider