Az Eurofer megemelte az acélcsövekre vonatkozó prognózisát

Az Eurofer 9.8%-ra emelte a 2021 évi növekedési kilátásokat az EU acélcsövekre vonatkozóan, a globális olaj és gázkereslet fellendülése miatt, feltételezve, hogy a pandémia hatása halványulni fog a harmadik negyedévben. Rozsdamentes csőEz különösen a nagy, hegesztett csövek keresletére vonatkozik.

“A legfontosabb regionális projekteknél, melyekben az EU által gyártott nagy hegesztett csövek szerephez jutnak, leállt a folyamat és kevés előrehaladás történt az elmúlt néhány hónapban a politikai és kereskedelmi problémák megoldása terén, melyek hátráltatják néhány csővezeték projekt befejezését,” mondja az európai acélgyártók szövetségének egy jelentése. A harmadik negyedévben azonban javulhat a kibocsátás e téren, feltéve, hogy gazdasági környezet nem romlik.
Az építőipari kereslet is fellendülni látszik. Az autóipar és a gépipar kereslete eközben gyengébb marad, még akkor is, ha a termelés visszaáll a korábbi szintre és az ellátási lánc zavarai megoldódnak, mondja az Eurofer.
Az import nyomása az EU acélcső piacon erős marad, különösen a tömegáru szegmensben. “Azonban a csőgyártó szektor kibocsátásának a fellendülése várhatóan 2021 minden negyedévében folytatódni fog,” teszi hozzá az Eurofer.
Az EU acélcső kibocsátása -0.7%-al csökkent az első negyedévben év / év alapon számolva, ami sorozatban már a hetedik egymást követő negyedéves csökkenés.
Az EU acélcső ágazatnak egy elfogadhatóan erős 2019 éve volt, mert a kötődése az építőiparhoz tompította a más szektorokban, mint az autóipar, gépipar és fémtömegcikk ipar terén érzékelt gyengülést. Viszont ez a trend leállt 2020 2. negyedévében, amikor a leállások az építőipart is elérték.

 

Forrás: Kallanish