Az európai acélhulladék árak várhatóan emelkedni fognak

Várható az európai acélhulladék árak jelentős emelkedése, 20-30€/tonna tartományban, a februári árszinthez viszonyítva, a török földrengést követő kereslet miatt, így gondolják francia, olasz, német és kelet-európai források.Acélhulladék

Néhány az észak-európai kikötőkből exportáló cég arra vár, hogy az árak tovább emelkedjenek a jelenlegi 430$/t cfr Törökország szinthez képest, mielőtt eladná szállítmányait.

Egy exportőr azt mondta, a jelenlegi 400€/t cfr fölötti török árak mellett nagyon sok anyagot fognak eladni Törökországba, és márciusban az európai acélgyártóknak többet kell majd fizetnie az acélhulladékért. Ez a hiányos kínálat és az erős kereslet miatt is van, az olyan minőségeknél, mint az E40 zúzott és az E1 finom hulladék. Egy másik eladó javuló, de nem elegendő E40 ellátásról számolt be, amit az autókarosszériák kisebb mennyiségben történő elérhetősége okoz.

Egy nagy nyugat-európai acélgyártó a hírek szerint nagymennyiségű acélhulladék mennyiségeket igényel márciusra, együtt más tekercsgyártókkal, akik a jó tekercs eladásoknak köszönhetően szintén nagyobb acélhulladék mennyiség után néznek.

Olaszországban, Franciaországban, Németországban és a kelet-európai országokban, mint pl. Lengyelország, az acélhulladék árak alig változtak januárhoz képest, némi 5-10€/t emelkedés volt. Néhány nyugat-európai gyártó éppen pár nappal, a törökországi földrengés előtt állapodott meg a szállítókkal 20-25€/t emelésben, és ezért az őket érintő árak nem fognak jelentősen emelkedni márciusban.

Az elmúlt napokban, ezekben az országokban az acélgyártók elkezdtek 10€/t áremelkedéseket elfogadni, ami az E40 minőség árát felvitte 380-390€/t szintre, leszállítva, és az E1 minőséget 360€/tonnára.

A lapos acéltermék gyártók, a speciális acélgyártók és a török kereslet ellenére a bizonytalanság továbbra fennmaradt.

Forrás: Kallanish, Natalia Capra