Az Európai Bizottság előírja a Kínából behozott sajtolt alumínium termékek regisztrációját

Az Európai Bizottság kedden bejelentette , hogy a Kínai Népköztársaságból importált sajtolt alumínium termékeket azonnal regisztrálni kell minden tagország vámhatóságánál.Alumínium

Ez a lépés a következő az Európai Bizottság válaszában a kontinens alumíniumágazatának panaszaira, amelyet az European Aluminium Kereskedelmi Testület fogalmazott meg. Az egyesület szerint az alumínium behozatala Kínából nyilvánvaló kárt okozott az ágazatban, a kínai alumínium-exportőrök megszerezték a kontinens piacának tizedét. A kínai alumíniumgyártók piaci részesedése az elmúlt öt évben megduplázódott, jegyzi meg a szervezet.

Az European Aluminium egy kapcsolódó sajtóközleményben köszönte meg a Bizottságnak, hogy megtette ezt a következő lépést a kínai alumíniumimport ellen.

"A mai bejelentéssel az Európai Bizottság arra utasította a vámhatóságokat, hogy tegyék meg a megfelelő lépéseket az import nyilvántartásba vétele érdekében, hogy a behozatal után a dömpingellenes intézkedéseket utólag (és visszamenőlegesen) lehessen alkalmazni."

"Köszönjük a Bizottságnak, hogy megtette ezt a szükséges és merész intézkedést" - kommentálta Gerd Gotz, az európai alumínium főigazgatója. "Reméljük, hogy a regisztrációs intézkedést hamarosan hatékony dömpingellenes intézkedések követik, amelyek strukturálisabban képesek kezelni ezeket a kérdéseket."

A Kínából importált alumínium sajtolással kapcsolatos bizottsági vizsgálattól párhuzamosan, de elkülönítve zajlik a Kínából származó síkhengerelt alumínium-termékek kiválasztásának vizsgálata, amelyet a hónap elején indítottak el. A kontinens alumíniumágazata azzal vádolja Kínát, hogy ilyen termékeket dömpingelt a régió piacára, és hasonló módon kárt okozott a termelőknek.

Forrás: Aluminiuminsider.com

 

Kattintson a https://perkor.hu/hirek linkre további híreink megtekintéséhez!