Az olasz tekercspiac az élénkülés jeleit mutatja

Miközben néhány olasz tekercsgyártó leáll az eladásokkal a hét folyamán, mások azt kezdikTekercs emlegetni, hogy emelkedhetnek az árak.

Ennek fő oka az alacsonyabb termelési szint és több leállás Olaszországban, melyek a jövő héttől kezdődnek és augusztus utolsó hetéig tartanak.
A háttérben a lapos acéltermék gyártás visszaeséssel Európában, a tekercsek árai úgy tűnik elérték mélypontjukat. Az olasz melegen hengerelt tekercsek árai nem változtak az előző héthez képest, de a kereslet továbbra is lanyha, mondják piaci szereplők.

Az elmúlt két napban viszont az olasz piac dinamikusabbá vált, mert a nagy vevők úgy látszik, visszatérnek a beszerzésekhez. Az optimizmus lassan terjed, és amennyiben az acélgyártók megemelik ajánlataikat, források úgy gondolják, sikeresek lesznek az eladási árak esésének megállításában.
A szerviz centerek nem növelték a melegen hengerelt tekercs beszerzéseiket, de némi keresletet éreznek a galvanizált tekercseknél, bár csak a szokásos kis mennyiségekre. Az olasz melegen hengerelt tekercs tranzakciók maradnak 750-780€/tonna ex-works alapár szinten, július végi szállítási határidőkkel. A horganyzott tekercsárak 900€/t ex-works alapárnál kezdődnek, de ezt az árat néha leszállítva is ajánlják, mondták források.

Forrás: Kallanish, Natalia Capra