CISA: a kihívások miatt elkerülhetetlen az acélipari szerkezetátalakítás

He Wenbo, a Kínai Vas és Acélszövetség elnöke azt mondta, a jelenlegi nehézségek és kihívások, melyekkel az acélipar szembesül, globálisak és elkerülhetetlen az iparág szerkezetátalakítása.Kohó

Kína acélipara lefelé irányuló nyomásnak van kitéve, és sok acélgyártó agresszív költségellenőrzést tervez bevezetni, a hosszú távú túlélés reményében, mondja a Kallanish.

He Wenbo úgy gondolja, a kínai gazdaság és társadalom fejlődésével, ahogy Kína urbanizációja és ipara fokozatosan éretté válik, az acélkereslet folyamatos gyengülése egy elkerülhetetlen folyamat.

Azonban ennek a folyamatnak a gyorsasága, üteme és mértéke a külső környezet változásának függvényében fog alakulni. Ebben az egész iparágnak konszenzusra kell jutnia.

A piaci visszaesés időszaka lehetne az, amikor a vállalatok a leggyorsabb előrehaladást érik el, különösen a működés és a management terén. A CISA vezető tisztségviselője, aki korábban a Baosteel marketing vezetője volt, rámutatott, hogy szinte minden nagyobb előrelépés a Baosteel kereskedelmi rendszerében piaci visszaesések idején kezdődött.

Emellett a viszonylag alacsony acélkereslet az iparágban differenciálódáshoz fog vezetni, és a versenyképességben lévő különbségek nyilvánvalóbbá fognak válni az egyes acélgyártók között, mondta He Wenbo. Különösen néhány rosszul teljesítő állami acélgyártó, azok az acélgyártók, melyeket a helyi kormányzatok áttelepülésre szólítottak fel, és az olcsó építőanyagok gyártói kerülnek nagyobb kihívások elé.

Az acélpiac nem csak Kínában gyengül. A növekvő globális gazdasági bizonytalanság, a gyengülő várakozások és az akadozó felhasználás fokozatosan erősödő hatással van a globális acéliparra, mondta He Wenbo. Felszólította a kínai acélgyártókat, alakítsák ki saját válságmenedzselési rendszerüket, és tervezzék meg előre az iparági válságra adott válaszukat, „ami egy kiforrott vállalkozás jellemzője”.

Forrás: Kallanish Ázsia