Elérte a négyszámjegyű szintet a nyugat-európai ötvözetlen lemezek ára

Az elmúlt hetek masszív lemez áremelkedése megerősödött és jelenleg úgy tűnik a nyugat-európai gyártóknál elérte a 1,000€/tonna szintet.Ötvözetlen acél árak

Már amennyiben valaki kap árat!
Különböző források szerint jelenleg alapvetően minden gyártó elhagyta a piacot. A most feladott rendelések alapvetően a negyedik negyedévre vonatkoznának, de a gyártók vonakodnak az ajánlatadástól, egy német vevő szerint. A vevő a S355 minőségben standard 50mm vastagságú anyagra kapott gyártói ajánlatokat 990-1,050€/t áron, leszállítva.
Ezt a szintet egy észak-európai gyártói és egy többségében Olaszországból vásárló ausztriai készletező kereskedői forrás is megerősítette.
“Az árak szinte naponta változnak, ebben a hónapban már hat áremelést láttunk,” mondta az előző vevői forrás.
“Néhányan azt mondják 950-960€ még mindig lehetséges, de ezt nem hiszem,” mondta a gyári forrás.
A különbség az S355 és S235 minőségek között ebben az ár magasságban szűkült, és alig van 10-15€ különbség a két minőség között. A jelenlegi mozgásban bármilyen árszint megállapítása a találgatás kategóriájába esik.
A mozgás pedig egy ideig nem fog lassulni. A német vevő szerint a piac az idén már nem fog megnyugodni, mivel egyes minőségeket egyáltalán nem tudnak 2022 2. negyedév előtt leszállítani. A kérdésre, hogy van e bármi esély arra, hogy az árak megnyugodjanak, az osztrák forrás azt mondta, „ki van zárva”.