Emelkednek az olasz lemez ajánlatok

Végre visszatérni látszik az olasz lemez kereslet, köszönhetően némi szeptemberi készletfeltöltésnek, miközben a gyártók mintegy 30€/tonnával emelik áraikat a múlt hónaphoz képest.Tekercs

Két gyári forrás azt mondta, az elmúlt napokban több tucat tonnára szóló megrendeléseket kaptak. Az olasz lemezpiacot most élénknek ítélik, és a disztribútorok sokkal erősebb keresletet érzékelnek az S355 minőségnél, mint az S275-nél.

Egy gyártó azt mondta az áremeléseket fokozatosan vezeti be, az S275 minőséget a jelenlegi 750€/t ex-works szintről átlagosan 780€/t ex-works szintre viszi fel ezen a héten, és 800€/tonnára a rákövetkező napokban, az augusztusra tervezett karbantartási bezárásokat megelőzően.

A belföldi tranzakciós árak most 750-780€/t ex-works körül vannak az S275-nél, függően a mennyiségtől, és 770-780€/t körül az S355 minőségnél. A fizetési határidőt 60 napra rövidítették. Olaszországban a fizetési határidő néhány acéltermék ügyletnél akár 240 napra is nyúlhat, messze hosszabbra, mint amit más országokban észszerűnek tartanak.

A disztribútor azt mondta, „elfogadható mennyiségeket” ad el. Jelenleg az a gond, hogy a disztribúcióban a legtöbb cég veszteséggel ad el, mivel a készletüknek magasabb az értéke, mint a lecsökkent eladási áraké.

Forrás: Kallanish