Januárban várhatóan emelkednek az európai csövek árai, a piac továbbra is csendes

Az európai hegesztett csövek árai várhatóan emelkedni fognak a következő hetekben. Néhány kelet-európai csőgyártó óvatosan emeli árait, míg a dél-európai gyártók várhatóan Rozsdamentes csőjanuárban emelik meg áraikat, mondták piaci források.

A csőgyártók energiaköltségei jelentősen érinteni fogják a csövek árait 2022-ben és a szállítási gondok, különösen a dél-európai országokban, hozzájárulnak az egekbe szökő költségekhez.

Miközben az autóipar egész Európában kevesebbet rendel, más végfelhasználó szektorok részéről a keresletet jónak ítélik. Egy csőgyártó azt mondta, a rendelésállományát a végfelhasználók töltik ki, miközben a látszólagos kereslet továbbra is alacsony.
Novemberben a kereslet az olyan országokban, mint Franciaország és Németország, jobb volt, mint Olaszországban, ahol egy nagyobb készletleépítési folyamat zajlik. A kelet-európai keresletet a versenyképes áron dolgozó török és orosz csőgyártók elégítik ki, akik most enyhén emelik áraikat, mondták források.
Míg néhány forrás úgy gondolja, a stabilitás hiánya meg fog maradni az európai cső piacon 2022-ben, mások szerint a készletleépítési folyamatnak hamarosan vége lesz és a látszólagos kereslet januárban ismét beindul.

Forrás: Kallanish