Jünnan enyhíteni fogja az áramkorlátozásokat és növelni fogja alumíniumtermelését

A források szerint a jünnani kormány enyhíteni fog az áramhasználati korlátozásokon a hónap végén, ami valószínűleg növelni fogja az alumíniumtermelést a régióban.Alumínium

Az elmúlt hónapokban a régió szárazsággal küzdött, ami arra késztette a negyedik legnagyobb alumíniumtermelő régiót, hogy kétszer is csökkentse az alumínium kapacitását.

A történelmileg alacsony csapadékmennyiségek következtében az alumíniumkapacitás néhány vállalat esetében akár 40 százalékkal is csökkent a régióban szeptembertől. Yünnan 5,25 millió metrikus tonnájának mintegy 70 százalékát vízerőművek táplálják.
Egy helyzettel tisztában levő forrás elmondta a Reutersnek, hogy a szigorított áramkorlátozások feloldása a közeljövőben várható.

"Az aktuális körülmények lehetővé teszik, hogy fokozatosan újraindítsuk az áramellátást."
A nem azonosított forrás a jelentéstételi ügynökségnek elmondta, hogy a csapadékmennyiség növekedése lehetővé teszi, hogy több áram álljon rendelkezésre az alumíniumolvasztók számára a hónap későbbi szakaszában. A név nélküli forrás, aki névtelenségének megőrzése mellett beszélt, nem tudott pontos dátumot vagy mennyiséget megadni, mivel ezeket a részleteket még kidolgozásra várják.

Ugyanakkor egy másik nem azonosított forrás, aki egy jünnani alumíniumolvasztóban dolgozik vezető beosztásban, elmondta a Reutersnek, hogy a cég szóbeli felhatalmazást kapott a termelés növelésére történő tervezésre. A név nélküli forrás szerint rövid távon fel kell készülniük a termelés 20 százalékos növelésére, nagyobb növekedés lehetőségével a rendelkezésre álló áramellátástól függően.

A pekingi Aladdiny Zhongying Business Consulting elemzője, Su Yanbo elmondta a Reutersnek, hogy eddig Jünnan ősz óta évente 1,65 millió metrikus tonna alumíniumtermelési kapacitást csökkentett.

"De ahogy az áramellátással kapcsolatos aggodalmak fennmaradnak a második félévre vonatkozóan, lesznek olyan termelők, akik lelassítják vagy akár késleltetik a termelés újraindítását."

Su megjegyezte, hogy egy 500 KA grafitált katód elektrolizátornak újraindítása körülbelül 3 millió jüanba (419 556,95 amerikai dollárba) kerül, és stabil termelésre van szükség körülbelül nyolc hónapig ahhoz, hogy megtérüljenek az újraindítás költségei.

Forrás: Aluminiuminsider