Kína, India erősíti a ferrokróm keresletet

A rozsdamentes acél szárnyaló kereslete Kínában és Indiában növelni fogja a jövőben a ferrokróm keresletét és felhasználását.Ferrokróm

Továbbá ennek a két országnak a várható GDP növekedése 2024 után a ferrokróm felhasználás növekedéséhez fog vezetni az ipari, építőipari és autóipari ágazat bővülése miatt. Ezek a kilátások arra utalnak, hogy Kína és India fogja hajtani a ferrokróm keresletét, mondta a Tata Steel Mining nemzetközi vezérigazgató helyettese Debraj Mukherjee egy mangán és krómérc és vasötvözetekkel foglalkozó konferencián.

“Az ipari termelés, az építőipari kibocsátás és a gépjárműgyártás a fő mutatói a rozsdamentes acélkeresletnek, és ezt nagyrészben ez a három szektor használja fel,” tette hozzá Mukherjee.
Kína zéró-Covid politikájának enyhülése megemelte az országban a ferrokróm keresletet, azonban az emelkedő esetszám a közeli jövőben hatással lehet a ferrokróm keresletére, tette hozzá.
Kína ‘kettős kontrol’ politikája az egyik fontos hosszú távú eszköz lesz az energia és klímacélok elérésében.

“A kormányzat lépéseket tesz az energiaintenzív iparágak ellenőrzésére, pl. az áramkorlátozásokkal. A csúcsidőszakon kívüli termelés kontrol alatt tarthatja a vasötvözet termelést, ami növelni fogja a vasötvözetek importját,” mondta Mukherjee.
Mukherjee szerint, mintegy 1.8 millió tonnányi ferrokróm termelési kapacitás van készülőben a nagy ferrokróm-termelő országokban. Ebbe beletartozik a Tsingshan Sulawesi 700,000 t/éves bővítési projektje, ami várhatóan 2023-ban elkészül, és az Afrochine Chivhu 500,000 t/éves kapacitásbővítése.

A Tata Steel Mining által a közelmúltban megvásárolt a Rohit Ferrotech kapacitás 2023-ban 100,000 t/évvel fog bővülni, és a Jindal Stainless szintén bejelentette a ferrokróm termelés 100,000 t/éves bővítését 2024-ig.
“A növekvő indiai acélkereslet és a kormányzat politikája, amely Indiát ipari központtá kívánja alakítani, várhatóan erősíteni fogják a vasötvözet keresletet a belföldi piacon,” fejezte be Debraj.

Forrás: Kallanish