Kína közel 50 acélipari vezetőt börtönbe küld a kibocsátási adatok meghamisítása miatt

Kína 47 vezető beosztású acélipari szakembert fog börtönbe küldeni a légszennyezési adatok meghamisításáért, annak jelenként, hogy erősödnek Peking megtorló lépései az olyan cégekkel szemben, Kínamelyek ellenszegülnek a környezeti szabályok szigorodásának.

Az érintett tisztviselők négy acélgyártónál dolgoztak Tangshan városban, Peking közelében, Kína vezető acélgyártó központjában, és a bíróságtól hattól tizennyolc hónapig terjedő szabadságvesztést kaptak, mondta a tartományi kormányzat egy közleményében.
Az ítéletek aláhúzzák Peking törekvését egy nagy szennyezési forrás felszámolására. A hatóságok az elmúlt évtizedben sűrítették a környezetvédelmi ellenőrzéseket az acélpiparban légszennyezés csökkentése érdekében. A cél több mint 530 millió tonnányi „ultra-alacsony kibocsátású” kapacitás elérése 2025-ig.
A tisztviselők a Tangshan Great Wall Steel Group Songting Iron & Steel Co., Hebei Xinda Iron & Steel Group Co., Tangshan Medium Thick Plate Co. és Tangshan Jinma Steel Group cégeknél, meghamisították a monitoring műszerek eredményeit, hogy nagymennyiségű szennyező anyagot kibocsáthassanak, 2021 márciusában, mondja a nyilatkozat. Két vállalat — a Tangshan Songting és a Hebei Xinda — pénzbüntetést is kapott, 4 millió jüan és 7 millió jüen (628,000$ és 1.1 millió $) értékben.

Forrás: mining.com