Még az idén Indonézia lesz a 2. legnagyobb rozsdamentes acélgyártó

A kínai vállalatok által üzembehelyezett hatalmas kapacitásoknak köszönhetően Indonézia jó úton halad, hogy 2021-ben megelőzze Indiát, mint a világ 2. legnagyobb rozsdamentesAcélgyártás acél termelőjét, mondták el az International Stainless Steel Forum (ISSF) éves konferenciáján.

Indonézia, amely jelenleg a globális rozsdamentes acéltermelésben a negyedik helyet foglalja el, az idén 4.2 millió tonnát fog gyártanai, ami +75% éves növekedés, mondta az Indiai Rozsdamentes Acélszövetség (ISSDA) képviselője. Másrészt az ISSDA szerint India kibocsátása el fogja érni a 3.5m tonnát az idén, ami +9.4% év / év emelkedés, a 2020 évi 17.9% csökkenést követően.


Az indonéz többlet termelés megcélozhatja India eddigi piacait, mondta az IISSDA elnöke, KK Pahuja.
“5.5 MT rozsdamentes acélgyártó kapacitás áll készen Indonéziában. Másrészt viszont a kínai kormány 2021 májusban eltörölte az export adóvisszatérítést, ami korlátozni fogja a rozsdamentes acélexportot Kínából. Ennek eredményeképpen a kínai export csökkenhet, miközben ugyan ezeknek a kínai cégeknek az exportja Indonéziából jelentősen növekedni fog. Úgy becsüljük, az import intenzitása Indonéziából közel meg fog duplázódni,” mondta.

Forrás: Kallanish