Oroszország felfuttatta a rozsdamentes acél importját júliusban

Júliusban emelkedett az orosz rozsdamentes acélimport júniushoz képest, mondta a nemzeti speciális acélszövetség USSA. A behozatal 43,880 tonna volt, ez +4.6% h/hó és +39% év/ év alapon.Rozsdamentes

Júliusban a hidegen hengerelt rozsdamentes lapos acéltermék import +14%-al emelkedett júniushoz képest, a hosszú termékeké +17.9%-al és az acélbugáké +86%-al emelkedett, mondta az USSA, anélkül, hogy a volument megadta volna.

A rozsdamentes acéltermékek vezető szállító országa Kína volt, 54% súllyal, India 37%-al, Indonézia 3.5%-al és Törökország 2.7%-al részesedett az importból.
“Az orosz rozsdamentes acélimport volumene még mindig jó, a piac erős kereslete miatt,” mondta az USSA. “Szinte minden importőr talált helyettesítő forrásokat a barátságtalan országok helyett.”

2022-ben, Oroszország ukrajnai invázióját és a Moszkva elleni újabb szankciókat követően a rozsdamentes acél importja 372,070 tonnára csökkent, ami -19.6% éves csökkenés.

Az orosz Krasny Oktyabr (Red October) rozsdamentes acél üzem új típusú hengerelt termékek termelését kezdte meg. 2023-ban a 2,000mm-nél szélesebb lemezek, a hőálló minőségek, a kisebb rozsdamentes acél minőségek, és a nagysúlyú kovácsolt darabok termelésének elindításán dolgoznak, mondta a vállalat.

Oroszország rozsdamentes acéltermelése január-június között 123,320 tonnára emelkedett, ez +27% év/év.

Forrás: Kallanish