Tovább emelkedik az európai rozsdamentes acéltekercs ára

Az európai rozsdamentes acéltekercsek, lemezek és csövek árai októberben tovább fognak emelkedni, és a tekercsek árszintje elérheti a 4,000€/tonnát leszállítva, mondták piaci szereplők.Lemeztekercs

Az anyagok kínálatának hiánya folytatódik, és az európai gyártók szállításai határideje már rendesen benyúlik 2022-be. Az európai gyártók a hidegen hengerelt rozsdamentes acéltekercseket február-áprilisi szállítással 3,700-3,900€/t áron ajánlják ki, leszállítva, beleértve az ötvözési felárakat is, az anyag minőségétől és mennyiségétől függően. Ez az ár egy átlagosan 1,600-1,630€/t alapárból plusz 2,200-2,300€/t ötvözési felárból áll össze, gyártótól függően.


A melegen hengerelt tekercseket átlagosan 3,600-3,800€/t áron kínálják, leszállítva. Miközben az acélgyártók ebben a hónapban az alapáraikat nem emelték meg, az ötvözési felárak jelentősen emelkedtek. A lemezek árai 4,100€/t ex-works szintről indulnak a szerviz centereknél és hengerműveknél, mondták források.
A múlt hónaphoz hasonlóan a vevők nem alkudoznak az árról, ehelyett a tárgyalásokban a szállítási határidőre fókuszálnak. Jelenleg a piacon nincsen versenyképes import ár a hidegen és melegen hengerelt rozsdamentes acéltekercseknél.


A készletek egész Európában alacsonyak és a disztribútorok szintén hosszú szállítási határidőket jeleznek. A nikkel ára magas szinten oldalazik. Szeptember 20.-án 19,080$/t volt.

Forrás: Kallanish