Új csúcson a kínai acélkibocsátás

Augusztusban a kínai nyersacélkibocsátás új rekordot döntött, a Nemzeti Statisztikai Hivatal (NBS) adatai szerint. Ez azonban makacsul magasan tartja a készleteket, és a valós kereslet még nem tért vissza az évben korábban látott szintre.Kína acélkibocsátása

Augusztusban Kína hivatalosan 94.85 millió tonna nyersacélt termelt, ami +8.4% év / év összehasonlításban. Ezzel a január-augusztusi nyersacéltermelés 688.89mt lett, ez +3.7% év / év. A teljeskörű kereskedelmi adatok még nem jelentek meg augusztusra, de az előzetes adatok szerint a látszólagos acélfelhasználás augusztusban 91.47mt körül volt, ez +15.7% év / év alapon. Január és augusztus között a látszólagos acélkereslet közel 8%-al 641.05 millió tonnára emelkedett.
A valós végfelhasználói kereslet is élénkült augusztus során és segített egy áremelkedési időszak kialakulásában. A készletek szintje nem emelkedett jelentősen a júniusi gyengébb kereslet során, de az augusztusi lehívások sem, miközben a kereslet élénkült augusztusban. Ez a nagyon magas kibocsátási szintnek és a magas importnak köszönhető.
A végfelhasználói kereslet a júliusi 83.1mt-ról augusztusban 90.81mt-ra emelkedett, de ezzel is a második legalacsonyabb volt március óta. Január és augusztus között a kínai végfelhasználói acélkereslet a becslések szerint 602.3mt volt, ami +5.07% év / év növekedés.

Forrás: Kallanish